250 ml | mléko | |
1 ks | cibule | |
3 lžíce | hladká mouka | |
0.5 balení | hrášek sterilovaný | |
200 ml | smetana 12% | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
vejce | ||
máslo | ||
podle chuti | ||
podravka |
Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme sterilovaný hrášek, trochu vody a podusíme. Mezitím si připravíme mléko, ve kterém rozmícháme smetanu a hladkou mouku. Jakmile je hrášek změklý, přidáme smetanovou směs a mícháme. Pokud je omáčka hustá, přidáváme mléko podle potřeby. Přidáme trochu podravky a osolíme. Hrášek na smetaně přivedeme k varu a necháme několik minut vařit, aby omáčka nebyla cítit moukou, což poznáme ochutnáním. Na pánvičce si uděláme volská oka, přidáme je k hrášku na smetaně (na vrch omáčky) a můžeme podávat.
Recept na hráškovou frittatu krok za krokem
Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.
Vaříme s hráškem: Jednoduchý hráškový krém krok za krokem
Recept z čerstvého zeleného hrášku na velmi rychlou a jednoduchou polévku, kterou si můžeme připravit se smetanou i bez. Podle fotoreceptu ji zvládne úplně každý.
Autor:pelikanova.b
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena