40 g | olej | |
sůl | ||
80 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
rajčatový protlak | ||
bazalka | ||
mletý pepř | ||
zelená petrželka | ||
100 g | tvrdý sýr | |
300 g | nudle široké | |
250 g | čerstvé nudle |
Vybereme ty nejšírší nudle co do ma máme, nebo makarony zajdeme koupit. Nalámeme je na menší kousky a uvaříme podle návodu doměkka. Když jsou hotové, tak je scedíme a zakápneme trochou oleje.
Dále očistíme houby, nakrájíme a podusíme na troše másla s cibulkou. Hotové houby osolíme, opepříme a můžeme přidat i špetku bazalky, nebo tymiánu. Do vymaštěného pekáčku nebo kastrolu dáme vrstvu nudlí, polijeme zředěným rajčatovým protlakem nebo kečupem. Pak to všechno okořeníme bazalkou a drobně nasekanou petrželkou a proložíme vrstvou hub. Navrch doložíme zbytek těstovin.
Všechno zasypeme sýrem, přelijeme rozpuštěným máslem a zapečeme v troubě.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena