90 g | hrášek | |
1 ks | cibule | |
1 ks | mrkev | |
1 dl | bílé víno | |
250 g | kuřecí prsa | |
1 l | zeleninový vývar | |
200 g | rýže kulatozrnná | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
1 snítka | bazalka | |
parmazán | ||
podle chuti | ||
oregano | ||
grilovací koření | ||
sušená bazalka |
Připravíme si zeleninový vývar. Použijeme mrkev, cibule, celer, řapíkatý celer, petržel, sůl, pepř, můžeme ho dochutit vegetou. Pokud nemáme čas, připravíme si ho z bujonu. Na pánvi si orestujeme kuřecí kousky, které osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Dále orestujeme nakrájenou středně velkou cibuli a kostičky mrkve. Rýži, nejvhodnější je druh Arborio nebo Carnarolli, případně jiná kulatozrnná, asi 5 minut osmažíme na oleji s kouskem másla, oreganem a bazalkou. Po té na ni nalijeme víno a necháme trochu vyvařit. Pak přilijeme trochu vývaru a necháme opět vyvařit. Postup s vývarem opakujeme, dokud není rýže měkká. Je nutné stále promíchávat, aby se rizoto nepřichytilo. Asi 5 minut před koncem vaření, smícháme rýži s předem připraveným masem, cibulí, mrkví a hráškem. Pokud používám sterilovaný hrášek, vodu většinou sliji do vývaru. Italské rizoto s kuřecím masem na talíři posypeme parmazánem a ozdobíme lístky bazalky.
Recept na výborné dýňové rizoto krok za krokem
Z dýně lze připravit řadu chutných pokrmů. Dnes se vrhneme na dýňové rizoto, které není vůbec suché a díky dýni získá i pěknou barvu. FOTORECEPT krok za krokem.
Autor:luciecutakova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena