Droždí promícháme se lžící mouky, lžící cukru a 3 lžícemi vlažného mléka. Kvásek necháme na teplém místě vykynout. Z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru.
Změklé máslo rozetřeme s cukrem, přidáme žloutky a napěníme, pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto, do kterého zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků, rozinky a nasekané ořechy. Těsto poprášíme moukou a necháme nakynout.
Po chvilce kynutí přeložíme těsto do hodně vymazané bábovkové formy a znovu necháme chvíli kynout.
Vykynutou bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova.
Jemnou kynutou bábovku s ořechy vyklopíme z formy, hodně pocukrujeme, nakrájíme na dílky a podáváme ke kávě či čaji jako sladký moučník.