Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Rozpustíme 50 g másla, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme játra, která opečeme ze všech stran. Až budou játra téměř hotová, přidáme sůl, pepř a kmín. K játrům se kmín opravdu hodí, tak nemusíme šetřit. Pro zvýraznění chuti můžeme použit i stroužek česneku a špetku muškátového oříšku. Až budou játra hotová, necháme je vychladnout.
Po vychladnutí směs rozmixujeme spolu s 50 g másla a pomalu přiléváme i smetanu. Do hladké směsi můžeme přidat podle chuti i loupané mandle nebo sušené brusinky. Podle chuti paštiku dosolíme a dopepříme.
Paštiku nalijeme do formiček či zavařovacích skleniček a zalijeme asi 50 g rozpuštěného másla podle výšky sklenic, tímto je paštika hotová. Před konzumací je lepší nechat paštiku den odpočívat v lednici.
Jednoduchou domácí paštiku podáváme s brusinkami a pečivem.