Kachní prsa s kůží očistíme, osušíme a vrchní část kůže lehce nařízneme do čtverečků. Pracujeme opatrně, abychom neprořízli maso. Kachní prsa opékáme zvolna na malém množství oleje nejdříve kůží dolů. Po 6 - 8 minutách, kdy je již kůže zlatavá, prsa otočíme a restujeme další 2 - 3 minuty. Opečené maso osolíme, přendáme do zapékací nádoby kůží nahoru a v předtopené troubě necháme ještě 15 - 20 minut dopéci.
Omyté kuličky hroznového vína překrájíme na poloviny a zbavíme peciček. Zázvor oloupeme a nakrájíme na velmi jemné plátky. Očištěné chilli papričky jemně nasekáme.
Na oleji velmi krátce orestujeme zázvor, vmícháme chilli papričky a výpek z kachny. Vše zastříkneme balzamikovým octem, podlijeme vínem a zvolna vaříme, dokud se omáčka nezredukuje asi na 1/3 množství. Nakonec vmícháme hrozny a směs krátce za stálého míchání podusíme. Podle chuti přisladíme.
Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s hroznovou omáčkou a bramborovými kroketami nebo kaší.