Recept na smažený řízek z vepřového masa plněný cibulí.
Hodnocení
4.2
/ 5 (21x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
5x
Ingredience
sůl
4 lžičky
hořčice
1 dl
pivo
2 ks
velká cibule
60 dkg
vepřová kýta
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a dáme marinovat do piva.
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Na jednu polovinu masa dáme cibuli, druhou polovinu přeložíme a konce poklepeme tak, aby přilnuly k sobě.
Kovářské řízky obalíme v mouce, vejci a strouhance. V rozpáleném oleji usmažíme z obou stran dozlatova.
Kovářský smažený řízek podáváme třeba s vařenými brambory.