Kuřecí maso nakrájíme na malé plátky, osolíme, okořeníme a necháme odležet. Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na oleji, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme asi 15 minut. Můžeme přidat i čerstvou červenou papriku.
Žemle namočíme, vyždímeme a přidáme k nim nasekanou petrželovou nať, rozšlehané majíčka, nadrobno nasekaná vařená vajíčka, hrášek, kapii a žampionovou směs. Dobře promícháme, osolíme, okořeníme a v případě potřeby zahustíme strouhankou.
Hlubší formu na pečení vyložíme plátky slaniny. Na dno dáme vrstvu žemlové směsi, na ní rozložíme maso. Pokud máme více masa, můžeme vrstvení zopakovat tak, aby vrchní vrstvu tvořila vrstva žemlí.
Přikryjeme alobalem a dáme péct asi na 40 minut. Potom koláč odkryjeme a dopečeme. Podáváme samostatné i s bramborovou kaší.