Kuřecí na kari s mrkví připravíte snadno, rychle a určitě si i pochutnáte.
60 g | máslo |
1 lžička | solamyl |
2 ks | cibule |
3-4 ks | mrkev |
1 kostka | Masox |
4-6 plátků | kuřecí prsa |
3 ks | jarní cibulka s natí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
kari | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Mrkev očistíme a rozkrájíme na úzké proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka, nať jarní cibulky také na malá kolečka.. Kuřecí prsa zlehka naklepeme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji. Posypeme kari kořením, pepřem a posolíme. Pod maso vložíme nakrájenou cibuli, polovinu másla a na mírnějším ohni dále smažíme. Když cibule zesklovatí, přisypeme i zelenou jarní cibulku. Ve čtvrtlitru horké vody rozpustíme půl kostky masoxu a nalijeme pod maso. Necháme chvíli povařit. Abychom omáčku více zahustili, můžeme v malém množství studené vody rozmíchat lžičku solamylu, přilijeme k masu a ještě krátce povaříme. Na jiné pánvi zprudka a na malém množství oleje osmahneme mrkev. Trochu posolíme, posypeme špetkou kari a špetkou cukru. Přidáme kousek másla a dále smažíme do změknutí mrkve. Maso rozdělíme na porce, přelijeme sosem a posypeme osmaženou mrkví. Kuřecí na kari s mrkví chutná s rýží nebo s uvařenými brambory.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Dýňové kari s cizrnou krok za krokem
Podzim je za dveřmi a spolu s ním i dýňová sezóna. Pojďme si tentokrát připravit dýni trochu netradičně - na kari spolu se stále oblíbenější cizrnou.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena