Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostičky, naložíme do libovolné marinády a necháme odležet v lednici.
Oloupané cibule nakrájíme na půl měsíčky, papriku na tenké nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky (nožičky nepoužívám, z nich dělám polévku), slaninu nakrájíme na kousky. Vše zalijeme trochou oleje, osolíme a opepříme, promícháme. Také necháme uležet (minimálně 2 hodiny).
Poté si vezmeme dvě pánve, tepelně upravíme maso zvlášť a zeleninu zvlášť. Zeleninu orestujeme doměkka, hotové maso zamícháme do zeleniny. Podle chuti můžete přidat trochu chilli, pokud máte rádi pálivé.
Připravíme si domácí hranolky. Oloupané brambory nakrájíme na tenké proužky, necháme chvilku odmáčet ve vodě, abychom je zbavili škrobu. Dáme do mísy, přidáme bílek, sůl, pepř a zamícháme. Takto připravené hranolky vsypeme na plech na pečící papír, rovnoměrně rozložíme a pečeme na 200 °C dozlatova.
Kuřecí směs s houbami ala Veronika rozdělíme na talíře, přidáme upečené domácí hranolky a podáváme.