Do vyšší pánve nalijeme olej. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Přidáme oloupané cibulky. Pokud jsou větší, rozkrojíme je na poloviny a ještě chvilku opékáme na mírném ohni. Poté podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a překrojíme na půlky. Na jiné pánvi osmahneme anglickou slaninu nakrájenou proužky a pečeme dozlatova. V polovině opékání přidáme brambory. Hotovou směs dáme ještě k horkému masu s cibulkou a promícháme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vínem a šleháme dohladka. Přidáme povidla, kousek skořice, špetku zázvoru, sušené švestky, popřípadě trochu vody a povaříme. Hotovou švestkovou omáčku ještě dochutíme rumem a cukrem.
Kuřecí stehýnka se švestkovou omáčkou podáváme k masu a bramborám.