30 g | máslo | |
125 ml | smetana | |
1 ks | pórek | |
1 ks | květák | |
0.5 lžičky | mletý bílý pepř | |
1 l | vývar z květáku | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Menší květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a dáme vařit v osolené vodě. Velký pórek nakrájíme nadrobno. V druhém hrnci na másle podusíme nakrájený pórek. Když je pórek měkký, přidáme uvařený pokrájený květák a zalijeme vodou, ve kterém se květák vařil. Polévku krátce povaříme. Přidáme mletý bílý pepř a dochutíme solí. Polévku rozmixujeme v klasickém mixéru, který polévku promixuje lépe než tyčový mixér. Přidáme smetanu a dohladka promixovanou polévku necháme ještě krátce povařit. Květáko-pórkovou krémovou polévku ihned podáváme.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Autor:cubeec
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena