Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo (nebo sádlo), cukr moučku a vejce. Suroviny lehce prohněteme, přisypeme mletou skořici, jemně nastrouhanou citronovou kůru a přilijeme šťávu.
Vypracujeme hladké pevné těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 30 minut odpočinout v lednici. Těsto rozválíme na vále posypaném moukou na plát silný asi 2 mm.
Tvořítkem vykrajujeme kytičky,které pokládáme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C dorůžova. Upečené sesuneme z plechu a necháme vychladnout. Kytičky rozdělíme na dvě části. První část potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme mandlí.
Druhou část kytiček rozložíme na pracovní desku a nastříkáme na ně nugátový krém. Nakonec obě poloviny slepíme k sobě a necháme ztuhnout na chladném místě.