Do mísy prosejeme 3 hrnky hladké mouky a uprostřed vyhloubíme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, zalijeme části vlažné vody a zamícháme, aby se droždí rozpustilo. Přidáme olej, sůl, zbylou vodu a vypracujeme těsto, které necháme přikryté hodinu kynout.
Těsto rozdělíme na tři stejné díly (kolem 300 g). Plech vyložíme pečícím papírem. Dlaně si potřeme olejem a podle potřeby vyválíme kratší buclatější veky a dáme je příčně na šířku plechu, nebo je vyválíme na delší bagety, které dáme podélně na délku plechu. Pečivo přikryjeme utěrkou a necháme 20 - 30 minut kynout.
Domácí pečivo pomašlujeme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby, dokud veky nebo bagety nezrůžoví. Pečivo pečeme podle trouby asi 20 - 30 minut.
Levné domácí pečivo používáme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.