Těsto na pizzu, k němuž přidáme pár lžic hladké mouky a trochu vody, si připravíme podle návodu na obalu, necháme chvilku odležet a vyválíme z něj placku podle tvaru plechu nebo pekáče, v němž budeme pizzu připravovat. Tu pak opatrně přeneseme na olejem vymazaný a moukou nebo strouhankou vysypaný plech s vyššími okraji.
Těsto, do něhož se olej nepřidával, malinko potřeme olejem, jinak rovnou posypeme kořením na pizzu (nebo vlastním kořením podle chuti) a potřeme směsí z konzervy "ďábelské tousty". Pak slijeme vodu z žampionů (celé žampiony pokrájíme na kousky) a vyskládáme je na pizzu. Pokapeme kečupem a lečem ze sklenice. Na to poklademe plátky gothajského nebo jiného salámu (může být i nahrubo nastrouhaný) a bohatě posypeme strouhaným sýrem. V misce si rozšleháme vejce, do nichž přilijeme trochu vody a trochu mléka nebo smetany, a rovnoměrně jimi polijeme celou pizzu. Navrch můžeme ještě malinko posypat kořením a dáme tak na 30 minut zapéci.
Po upečení krájíme maminčinu pizzu na kostky nebo trojúhelníky a můžeme podávat.