Králičí stehna očistíme, prošpikujeme na hranolky nakrájenou slaninou, osolíme, opepříme, ochutíme provensálským kořením a vložíme do pekáčku. Šalotky a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo.
Na pánvičce zahřejeme máslo s olejem, vmícháme šalotku s česnekem a vše necháme zpěnit. Pak přidáme třtinový cukr (med) a citronovou šťávu. Vše za stálého míchání necháme zkaramelizovat, podlijeme vínem, přidáme tymián a krátce povaříme. Touto směsí přelijeme prošpikované maso a necháme několik hodin odležet.
Prošpikovaná králičí stehna s marinádou vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a necháme asi 10 minut zapékat. Pak teplotu snížíme a zvolna pečeme za občasného podlévání vývarem doměkka.
Marinovaná králičí stehna rozdělíme na porce, poklademe zeleninou a přelijeme vypečenou šťávou. Vhodnou přílohou jsou brambory ve všech úpravách. Mohou to být vařené, pečené brambory, ale i bramborové noky a knedlík sypaný smaženou cibulkou. Marinovaná králičí stehna podáváme jako hlavní chod vhodný i při slavnostních příležitostech.