Novozélandskou tresku necháme rozmrznout. Nejlépe tak, aby neležela ve vodě. Většinou jsou 3 ks v balení 500g. Tresky omyjeme, odřízneme bříška a zadní ploutve (jsou-li).
Do vhodné nádoby připravíme marinádu z asi 4 lžic oleje, svazku nasekaného kopru, šťávy ze 2 citronů, lžíce drceného kmínu a 2 lžic kořenící směsi na ryby. Tresky necháme marinovat asi 2 hodiny.
Na pánvi rozpustíme máslo s trochou oleje a marinované tresky opečeme. Pánev zakryjeme alobalem nebo poklicí a pečeme asi 15 minut v troubě při 150 - 160 °C. Rybu osolíme podle potřeby až na talíři.
Marinovanou pečenou tresku podávám s mléčnou bramborovou kaší s čerstvou petrželkou. Nadrobno nakrájené brambory dusím v plnotučném mléce do téměř rozvaření, přidám máslo, a šlehačem vyšlehám dohladka, pak vmíchám sekanou petrželku.