Kulatou formu s vyšším okrajem vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Můžeme použít i formu s odnímatelným okrajem.
Rozinky namočíme na pár hodin do kokosového likéru.
Rozpuštěné máslo vyšleháme s cukrem, špetkou soli a vejcem. Vmícháme odváženou mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto pomocí prstů roztáhneme do formy, okraje vytáhneme asi 2 cm nahoru. Těsto potřeme kyselkavou marmeládou, je lepší, když obsahuje i kousky ovoce. Ideálně namixujeme rybízovou marmeládu s brusinkovou. Vytvoříme asi 1 cm vysokou vrstvu. Pak posypeme rozinkami (i s likérem) a nakonec potřeme čistou zakysanou smetanou, kterou nesladíme. Posypeme kokosem a jen lehce třtinovým cukrem.
Troubu vyhřejeme na 175 °C a marmeládový dezert s rozinkami pečeme do zezlátnutí okrajů. V horkovzdušné troubě asi 35 - 40 minut.
Marmeládový dezert necháme vychladnout, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme k čaji nebo jen tak.