Nejdříve si upečeme chleba - doporučuji bílý francouzský, do kterého zapečeme slaninové kostky. Pokud nemáte možnost si ho sami doma upéct, stačí i kupovaný.
Upečený chléb vyndáme z formy, podélně rozřízneme na tři pláty a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme česnekovou pomazánku a kečupovo-hořčicovou pomazánku.
Rozetřeme česnek, přidáme máslo a tavený sýr, osolíme a opepříme a pořádně vidličkou promícháme. Kečupovo-hořčičnou pomazánku vytvoříme smícháním kečupem s hořčicí 1:1 (nebo 1:2).
Spodní plát natřeme česnekovou pomazánku. Poklademe ji salámem, tenkými plátky klobásy, posypeme jemně nakrájenou cibulí a tenkými proužky papriky. Nakonec poklademe plátky sýra.
Vezmeme prostřední plát, jeho spodní část potřeme česnekovou pomazánkou a položíme na spodní plát. Vrch prostředního plátu potřeme kečupovo-hořčičnou pomazánkou, pokladem šunkou, jemně nakrájenou cibulí, tenkými proužky papriky a nakonec plátky sýru. Spodní stranu vrchního plátu potřeme kečupovo-hořčičnou pomazánku a položíme na prostřední plát.
Chlebový dort je nejlépe nechat přes noc uležet v ledničce aby se lépe krájel.