Výborné a měkké zůstanou. Recept se hodí i na Velikonoce.
Hodnocení
4.5
/ 5 (46x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
2 ks
vejce
50 g
máslo
140 g
cukr moučka
400 g
hladká mouka
1 lžička
jedlá soda
2 lžíce
med tekutý
1 lžička
perníkové koření
na potření
1 ks
žloutek
Postup přípravy
Ze všech ingrediencí propracujeme těsto, musí být měkké a pružné asi jako plastelína. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a v lednici necháme přes noc odležet.
Druhý den vyválíme z těsta plát asi 1/2 cm silný, vykrájíme různé tvary perníčků, pomažeme žloutkem a pečeme při 160 °C zhruba 8 minut.
Měkké velikonoční perníčky můžeme ihned podávat.