Zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu se nám bude hodit k masu a jiným dobrotám.
Hodnocení
3.0
/ 5 (559x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
- -
cukr
300 ml
olej
- -
sůl
5 ks
paprika
- -
mletý pepř
10 listů
šalvěj
10 ml
ocet vinný
80 g
zelené olivy
20 g
lískové oříšky
1 konzerva
artyčoky sterilované
Postup přípravy
Papriky nakrájíme ba kostičky, opékáme je chvíli na oleji, přidáme šalvěj a dusíme asi 15 minut. Artyčoková srdíčka rozčtvrtíme a olivy taky, přimícháme k olivám a dáme vychladnout. Oříšky opražíme, z octa a oleje umícháme zálivku, osolíme, opepříme, osladíme a promícháme s paprikou.