4 stroužky | česnek | |
1 lžíce | olej | |
sůl | ||
1 kg | brambory | |
2 ks | cibule | |
2 ks | jablko | |
2 ks | mrkev | |
0.5 lžíce | kari | |
2 lžíce | hořčice plnotučná | |
100 g | strouhaný sýr | |
500 g | kuřecí stehenní řízky | |
0.5 lžíce | koření Čarodějka nebo grilovací koření |
Brambory oloupeme, vhodíme do vroucí osolené vody a krátce předvaříme. Mrkev oškrábeme, cibuli oloupeme, stejně tak jablka. Zeleninu a ovoce nakrájíme na kousky. Pekáč lehce vymastíme olejem a pokryjeme nakrájenými bramborami, mrkví, cibulí a jablky. Přimícháme prolisovaný česnek, hořčici, olej, koření čarodějka a kari. Na důkladně promíchanou směs dáme lehce osolené a čarodějkou potřené plátky masa, zasypeme strouhaným sýrem a pečeme asi 1 hodinu (z toho 30 minut přikryté a potom dopečeme odkryté). Oběd z jednoho pekáče podáváme jako hlavní chod, který dobře zasytí.
Zapékané brambory se smetanou a sýrem
(doba přípravy 90 min)
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce
Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku. Snadné na přípravu a chuťově vynikající pokrmy, kterými nasytíme celou rodinu.
Autor:liddduska
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena