Připravíme si těsto. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej a mouku smíchanou s mletými ořechy a promícháme.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem potřený trochou tuku a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme asi 10 minut. Upečenou placku sundáme z plechu a teplou i s papírem srolujeme. Roládu necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Mléko, cukr, mouku a žloutky vymícháme dohladka a uvaříme v hustou kaši, poté ji necháme vychladnout. Mezitím si uvaříme silnou kávu, vychladíme a zašleháme ji spolu s máslem do připravené kaše.
Vychladlé těsto rozvineme, potřeme asi 3/4 krému, znovu zavineme a vrch potřeme zbylým kávovým krémem. Krém na povrchu uhladíme, posypeme ořechy a posypeme nožem nastrouhanou čokoládou.
Ořechovou roládu s kávovým krémem necháme před krájením dobře vychladnout, poté ji krájíme na hrubé plátky a podáváme ke kafíčku.