těsto | ||
---|---|---|
2 špetky | sůl | |
2 ks | vejce | |
600 ml | mléko | |
2 lžičky | cukr krupice | |
500 g | polohrubá mouka | |
podle potřeby | ||
kokosový olej | ||
náplň | ||
3 kelímky | ochucený smetanový jogurt |
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, dvě lžičky cukru, dvě špetky soli, vejce, mléko a metlou rozmícháme, až je těsto hladké. V mističce si rozehřejeme trochu kokosového oleje. Rozpálíme pánev a potřeme ji mašlovačkou olejem i trochu po bočních stěnách. Mašlovačkou se olej krásně dostane na celou pánev a palačinky nejsou mastné. Pánev mašlujeme před opékáním každé palačinky. Do vymaštěné pánve nalijeme přiměřeně těsta a ihned rozlijeme po celé pánvi. Těsto můžeme rozlít i trochu do stran, čímž vzniknou krásně křupavé okraje. Palačinku opékáme z obou stran, díky malému množství oleje lze palačinky obracet i ve vzduchu. Palačinky plníme jogurtem a podáváme například k nedělní snídani. U nás si palačinku plní každý sám přímo u stolu.
Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou
Znáte lepší sladkou snídani, než právě připravené palačinky? Máte je rádi s marmeládou, čokoládou, tvarohem či plněné ovocem? Tyto recepty na palačinky jsou jednoduché, rychlé a prověřené, zkusit můžete i zdravější variantu a do těsta přidat ovesné vločky. Jen se po nich zapráší!
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Autor:Klára Kvasná
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena