100 g | šunka | |
6 plátků | čedar | |
500 g | kuřecí prsa | |
80 g | tvrdý sýr | |
6 ks | paprika | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Kuřecí prsa omyjeme a spolu se šunkou umeleme. Směs promícháme se strouhaným sýrem a podle chuti osolíme a opepříme. Papriky očistíme, zbavíme semínek a naplníme masovou směsí. Zapékací mísu vytřeme olejem a vyložíme naplněnými paprikami. Vše podlijeme malým množstvím vody a pečeme asi při 160 °C přibližně 30 minut. Nakonec papriky poklademe plátky čedaru a vše ještě krátce zapečeme. Pečené paprikové lusky plněné kuřecím masem rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena