0.5 hrnku | olej | |
3 ks | vejce | |
4 ks | jablko | |
0.5 ks | citron | |
3 lžíce | med | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
0.5 lžičky | mletý zázvor | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
0.5 hrnku | třtinový cukr | |
1.5 lžičky | perníkové koření | |
1 lžíce | karob | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
čokoláda |
Středně velká jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Z citronu vymačkáme šťávu, postačí nám 1 lžíce. Ve velké míse rozšleháme vejce, cukr, med, olej, karob (zdravější náhražka kakaa) a koření. Přidáme nastrouhaná jablka a citronovou šťávu. Mouku prosejeme, promícháme s práškem do pečiva a po částech vmícháme do těsta. Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C. Perníkovou buchtu s jablky pečeme 20 - 25 minut. Perníkovou buchtu po upečení necháme vychladnout, pokapeme rozpuštěnou čokoládou cik cak a necháme v chladu ztuhnout. Je dobrá ke kávě, čaji, ale i jen tak samotná. Vydrží dlouho vláčná.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena