Vepřové plátky rozklepeme a na okrajích trochu nařízneme. Po obou stranách osolíme.
Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme s harissou a olivovým olejem. Plátky masa po obou stranách marinádou potřeme, poklademe na sebe, dáme do misky nebo jen zabalíme do alobalu a v lednici necháme nejlépe 24 hodin marinovat.
Pánev s nepřilnavým povrchem potřeme olivovým olejem a plátky vepřového osmahneme za mírné teploty. Měly by se lehce přichytit a změknout. Často je obracíme.
Mezitím si připravíme zapékací misku, kam pikantní vepřové plátky poklademe, přeložíme plátkem sýra a v předehřáté troubě asi 10 minut zapékáme, až se sýr rozteče.
Pikantní vepřové plátky se sýrem hned za tepla podáváme. Jako příloha se hodí brambory na jakýkoliv způsob.