2 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
1 hrst | kapie | |
2 plátky | listové těsto | |
30 dkg | anglická slanina | |
2 lžičky | sušené oregano | |
1 hrnek | rajský protlak | |
1 hrst | mražená kukuřice | |
20 dkg | eidam 45% | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na potření | ||
1 ks | vejce |
Listové těsto rozválíme na tenko do obdélníkového tvaru. Poté celé těsto potřeme směsí, kterou si připravíme smícháním rajského protlaku, česneku, soli a koření. Nyní rovnoměrně poklademe plátky anglické slaniny či šunky, ale lze použít téměř jakýkoliv salám. Fantazii se meze nekladou. Posypeme nahrubo nasekanou cibulí, kapií a kukuřicí. Zelenina může být i okapaná sterilovaná. Potom posypeme strouhaným eidamem, ale i zde si může každý zvolit ingredience podle své chuti, například olivy, mozzarellu atd. Jakmile máme všechny ingredience navrstveny, vytvoříme z těsta klasický závin, který poté nakrájíme na proužky cca 2 cm silné. Na plech vystlaný pečícím papírem pak naklademe na plocho proužky a upravíme je úhledně do tvaru šneků. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct asi 20 minut do trouby rozehřáté na 200 °C. Pizza šneky Hostim necháme vychladnout a můžeme servírovat. Ze dvou plátů nám vznikne asi 24 pizza šneků.
Vzali jste si na svá bedra nelehký úkol pořádat neformální oslavu pro přátele a příbuzné? Vězte, že to není nic snadného, místo užívání si, nejspíš celé hodiny strávíte pobíháním mezi hosty a kuchyní. Snad s povděkem přijmete alespoň pár tipů, jak vše bez úhony přežít.
Pikantní silvestrovské kolínko
(doba přípravy 160 min)
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena