Rybí pomazánka s máslem, vařenými vejci a hořčicí.
Hodnocení
4.3
/ 5 (38x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
4x
Ingredience
1 kostka
máslo
1 lžíce
hořčice
1 lžíce
citronová šťáva
2 ks
vejce natvrdo
1 plechovka
sardinky v oleji
na ozdobu
pažitka
cibulka
tvrdý sýr
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
Do misky dáme sardinky, ze kterých jsme odstranili hlavičky, ocásky a kostičky, nadrobno pokrájené vejce, máslo, hořčici a citronovou šťávu. Mírně osolíme a smícháme s olejem z konzervy. Vše dobře promícháme.
Pomazánku ze sardinek natíráme na chleby nebo veku. Ozdobíme pažitkou, nastrouhaným sýrem nebo nakrájenou cibulkou.