Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme. Necháme je vychladnout.
Zatím si očistíme cibuli a žampiony. Cibuli nasekáme najemno, žampiony nasekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme slaninu, žampiony a podusíme je. Pak vše zalijeme rozšlehaným vejcem a vysmažíme hustou směs, kterou osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.
Vychladlé brambory nastrouháme najemno. Vmícháme do nich žloutek, trochu soli a podle potřeby hrubou mouku. Vypracujeme těsto a rozdělíme jej na stejné díly. Každou část prsty vytáhneme do větší placky a naplníme žampionovou směsí. Placky přeložíme napůl a vymodelujeme řízky. Plněné bramborové řízky obalíme ve strouhance.
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a bramborové řízky smažíme z obou stran dozlatova.
Plněné bramborové řízky podáváme s čerstvým salátem.