Vepřové maso si nakrájíme na plátky a plátky naklepeme, vše poté osolíme.
Plátky si položíme jeden vedle druhého, potřeme hořčicí a poté na každý plátek dáme kolečko salámu, nakrájené párky, okurek a případně i plátek vejce.
Jednotlivé plátky přehneme přes sebe (zabalíme) tak, abychom jejich obsah zakryli. Nahoře uzavřeme špejlemi.
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a k ní přidáme následně závitky a zprudka osmahneme, aby se zatáhli pory.
Poté vložíme do trouby a ještě pečeme 30 -45 minut.
Šťávu neboli omáčku z vepřového masa po pečení ještě doplníme o masox či bujon a zahustíme dle potřeby moukou rozmíchanou ve vodě.
Dochutíme dle potřeby také omáčkou klasik.
Plněné závitky z vepřového masa podáváme s rýží.