Pstruhy zbavíme vnitřností, očistíme a omyjeme vodou. Necháme chvíli osušit. Pak maso posypeme kořením, vnitřek pokapeme olivovým olejem, osolíme a vložíme nakrájený česnek.
Každého pstruha obložíme dvěma listy pekingského zelí, které zároveň dobře přitiskneme. Zabrání se tak vypečení šťávy z masa při tepelné úpravě.
V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem nahřejeme lžíci olivového oleje. Vložíme připravené pstruhy a necháme opékat z jedné strany, pak otočíme a přikryjeme poklicí. Po krátké chvilce přidáme na každou porci kousek másla a znovu přikryjeme poklicí.
Jakmile je rybí maso bílé, upečené, můžeme servírovat. Příprava je rychlá, maso pstruha je vhodné pro minutkovou kuchyni.
Pstruha v listu pekingského zelí servírujeme s opékanými nebo smaženými plátky brambor.