5 stroužků | česnek | |
1 ks | vejce | |
sádlo | ||
7 dkg | hladká mouka | |
13 dkg | hrubá mouka | |
30 dkg | uzené maso | |
40 dkg | kysané zelí | |
50 dkg | loupané brambory | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
na ozdobu | ||
20 dkg | klobása | |
zelená petrželka |
Najemno nastrouháme brambory a osolíme je. Promícháme s moukou a vajíčkem a vypracujeme těsto. Z těsta pak přes cedník uvaříme halušky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, podusíme na sádle, přidáme kysané zelí, česnek utřený se solí a chvíli podusíme. Nekonec směs uzeného masa se zelím přisypeme k haluškám a promícháme. Na talíři porce radhošťské střapačky ozdobíme kadeřavou petrželkou a opečenou klobásou.
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?
Zelí je jednou z nejběžnějších zelenin ze skupiny košťálovin. Je důležitou součástí klasických českých pokrmů, které bychom si bez zelí jen těžko mohli představit.
Autor:Jiří Kropáček
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena