Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a celé řádně osolíme. Houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Pak je na malém množství oleje podusíme doměkka a necháme vychladnout. Hrášek necháme okapat. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Vařené uzené maso jemně nasekáme.
Připravíme si nádivku. V míse vyšleháme změklé máslo do pěny. Pak vmícháme vymačkané kostičky rohlíků, podušené houby, uzené maso, hrášek a usekanou petrželku. Směs spojíme vejcem, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhanou houskou.
Nádivkou naplníme kuře a dutinu břišní zašijeme nebo upevníme jehlami. Kuře pečeme v máslem vymazané remosce za občasného podlévání vlastní šťávou dozlatova.
Remoskové kuře s houbovou nádivkou podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.