4 porce | filet z mořského vlka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
2 snítky | rozmarýn | |
citronová šťáva | ||
mletý černý pepř | ||
příloha | ||
400 g | brambory | |
1 ks | rajče | |
1 hrst | černé olivy | |
salát | ||
rukola | ||
podle potřeby | ||
olivový olej | ||
na ozdobu | ||
listová petržel |
Oloupané velké brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky. Plátky rozložíme na pekáč s pečicím papírem. Pečicí papír předtím pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory okořeníme i z vrchu, přidáme pokrájené olivy a kostičky rajčete. Dáme do trouby a upečeme dozlatova na vyšší teplotu. Filety z mořského vlka osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu orestujeme, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočíme a pánev můžeme vypnout. K rybě můžeme přidat pár lístků čerstvých bylinek. Nakonec filety zakápneme citronovou šťávou. Připravíme si ještě jednoduchý salát – rukolu zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Mořského vlka servírujeme s opečenými chipsy, s rukolovým salátem a pořádnou dávkou listové petržele. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem
Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.
Recept na pstruha na cuketě s cibulí krok za krokem
Jemné maso pstruha se skvěle doplňuje s chutí cukety a cibule. Vyzkoušejte tuto kombinaci! Pokrm je lehký, dietní a to po vánočních svátcích jistě přijde vhod. Podrobný FOTORECEPT.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena