Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a necháme na sítu okapat. Pórek očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Rozmrazenou rybu osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
Ve větším kastrolu opečeme na oleji nakrájené filety. Potom maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zpěnit cibuli a česnek. Přisypeme okapanou rýži a vše za stálého míchání při střední teplotě restujeme asi 5 minut. Rýži zalijeme horkým vývarem a zvolna dusíme za občasného míchání doměkka. Podle potřeby rizoto podléváme vývarem. Krátce před dokončením pokrmu přidáme k rýži hrášek, pórek a kousky opečené ryby. Rizoto necháme ještě asi 10 minut podusit doměkka a podle potřeby dochutíme solí.
Rizoto s pangasem, hráškem a pórkem podáváme se strouhaným parmazánem.