Recept na netradiční rizoto s mletým masem, které připravíme v papinově hrnci.
Hodnocení
2.3
/ 5 (3x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 ks
cibule
1 l
voda
2 hrnky
rýže
500 g
mleté maso
1 kostka
bujón zeleninový
150 g
mražená zeleninová směs
podle chuti
pažitka
bazalka
grilovací koření
kari koření
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V tlakovém hrnci krátce osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso (doporučuji kvalitní mleté maso), koření, bylinky a masox podle chuti. Promícháme a krátce restujeme na mírném ohni.
Poté přidáme syrovou rýži, mraženou zeleninu a zalijeme vodou. Promícháme a zavřeme papiňák. Vaříme 5 - 7 minut od zasyčení a poté vypneme a necháme dalších 5 minut dojít.
Otevřeme papiňák, rizoto z papiňáku promícháme a podáváme.