Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Polévkovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Na másle nebo jiném tuku osmažíme nakrájenou cibuli do světle hněda. Přidáme hladkou mouku a uděláme si světlejší jíšku. Přisypeme koření podle chuti - mletý kmín či muškát a promícháme. Dále přidáme nastrouhanou polévkovou zeleninu a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujon, sůl, pepř a podle chuti polévkové koření. Polévku necháme dobře provařit.
Mezitím si připravíme vejce, u kterého rozmícháme jen částečně žloutek, aby se zcela nespojil s bílkem. Nasekáme si nadrobno oblíbenou zelenou nať. Když je jíška provařená a zelenina dostatečně měkká, zakvedláme do polévky vejce a přidáme nať. Potom už nevaříme, jen necháme dojít na vypnutém sporáku.
Rychlou polévku s vejcem podáváme ihned po přípravě.