Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou, necháme 10 minut odstát a scedíme. Potom necháme nudle dobře odkapat a mezitím připravíme omáčku. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na delší kousky i s natí. Očištěný čerstvý zázvor pokrájíme na tenké proužky.
Pánev (nejlépe wok) na sucho rozpálíme, vlijeme sójovou omáčku, sezamový olej, přidáme jablečný ocet a tekutý med. Necháme zatáhnout a med necháme zkaramelizovat, potom v této směsi krátce opražíme nadrobno pokrájený česnek, červenou chilli pastu, zázvor a vmícháme škrob. Vložíme polovinu jarní cibulky a krátce za stálého míchání opražíme. Dále přidáme scezené rýžové těstoviny, promícháme a krátce všechno spolu opražíme, potom vypneme plamen a odstavíme.
Rýžové nudle na čínský způsob servírujeme teplé a posypané na půl neopraženou a na půl opraženou jarní cibulkou. Pokrm můžeme obohatit bambusovými výhonky nebo bílou hlávkovou kapustou pokrájenou na tenké proužky.
Pokrm je velmi rychle hotový, protože se připravuje stir fry metodou. Jídlo má vynikající slano-sladko-kyselou ostrou chuť. Jedná se o rychlý lehký oběd či večeři, která je hotová prakticky za 10 minut. Konzumuje se jen za čerstva a za tepla.