Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. Pistácie posekáme najemno. Hlívu natrháme na kousky.
Z kuřecího vývaru odebereme a odložíme 3 lžíce, zbývající vývar přivedeme k varu. Přidáme rýži a vaříme ji 30 minut doměkka. Zbývající tekutinu slijeme a rýži necháme mírně vychladnout.
Zatím rozehřejeme ve woku nebo pánvi 1 lžíci oleje opékáme maso na středně silném ohni za stálého obracení 3 - 4 minuty. Maso odložíme a ve woku krátce (zhruba minutu) opečeme lusky cukrového hrášku a hlívu. Přilijeme odložený vývar, přivedeme k varu, zmírníme oheň, wok nebo pánev přikryjeme pokličkou a hrášek s houbami 3 - 4 minuty dusím. Směs dáme na mísu a necháme mírně vychladnout.
Rýži, maso, hrášek, hlívu ústřičnou, pistácie, koriandr a pažitku důkladně promícháme, osolíme, opepříme, pokapeme zbývajícím olejem a octem a ozdobíme pažitkou. Rýžový salát s krůtím masem podáváme teplý. Recept je na 4 porce.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy, edice
100 nejlepších receptů