Ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu s máslem a necháme zchladnout. Vejce oddělíme od bílku, žloutky vyšleháme s cukrem. Bílky mírně osolíme a vyšleháme z nich pevný sníh. Do vychladlé čokolády s máslem dáme prosátou mouku, vyšlehané žloutky a sníh. Vše opatrně a pomalu promícháme, aby nám sníh neklesl.
Těsto nalijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Dort necháme péct při mírné teplotě.
Upečený Sachr dort rozřízneme a potřeme rozehřátou marmeládou a celý dort polijeme polevou, na kterou smícháme vodu s cukrem, přivedeme k varu, přidáme nasekanou čokoládu na vaření a na mírném ohni necháme rozpustit a povaříme 5 minut. Voda do čokolády se dává, proto aby poleva byla lesklejší.
Sachr dort pro maminku po vychladnutí nakrájíme a podáváme k různým příležitostem.