Skopové maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelenou papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na nudličky. Rajčata nakrájíme na osminy. Česnek oloupeme a rozetřeme. Brambory očistíme a nakrájíme na kostky.
Zelí nakrájíme na nudličky.
Skopové maso opečeme na vepřovém sádle, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme a dusíme asi 15 minut. Potom přidáme nakrájené zelené papriky, nakrájená rajčata, rozetřený česnek a mletou červenou papriku. Skopové se zeleninou podlijeme trochou masového vývaru a krátce povaříme.
Nakonec přidáme nakrájené brambory a hlávkové zelí, podlijeme trochou masového vývaru a dusíme doměkka.
Skopové maso se zelím podáváme nejlépe s houskovými knedlíky.