Filety z tresky očistíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Porce ryby obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích se lžící parmazánu a strouhance. Bílou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno a hrášek necháme okapat.
Na horkém oleji usmažíme obalenou tresku z obou stran dozlatova. Mezitím na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibulku. Pak vmícháme okapaný hrášek, který pouze prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
Připravíme si pěnu. Mléko a smetanu zahřejeme, ale nesmí se vařit. V horké tekutině rozpustíme za stálého míchání 2 lžíce parmazánu a vše (ve válci s pístem) našleháme do husté pěny.
Smaženou tresku rozdělíme na porce, obložíme hráškem a ozdobíme sýrovou pěnou. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo bramborová kaše.