Z 500 g angreštu odstřihneme nůžkami stopku a bubáka, plody opereme, přivedeme k varu s 1 lžící vody a 150 g cukru. Angrešt uvaříme doměkka, necháme okapat a šťávu zachytíme.
Připravíme si sněhový korpus. Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících do něj všleháme 100 g cukru, hmotou naplníme sáček na zdobení a na plech vyložený alobalem nastříkáme korpusy dortíčků. Průměr asi 7 cm, výška asi 2 cm. Nastříkáme také stejný počet čepiček.
Plech vložíme do předehřáté trouby a sněhové dortíčky pečeme asi 50 minut.
Dortíčky necháme zchladnout, pak je naplníme angreštem a ozdobíme polevou, kterou jsme si připravili z jednoho balíčku želatinové dortové polevy a 250 ml šťávy z angreštu. Postupujeme podle návodu na obalu. Na naplněný dortík nasadíme čepičku a máme hotovo.
Sněhové dortíčky s angreštem podáváme jako sladké pohoštění.