olej | ||
sůl | ||
3 lžíce | rum | |
5 ks | žloutek | |
200 ml | smetana | |
1 ks | citron | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
2 lžíce | cukr krupice | |
cukr moučka | ||
280 g | hladká mouka |
Mouku smícháme s práškem do pečiva a na vál ji prosejeme. Citron pořádně omyjeme a ostrouháme z něj kůru. Tu přidáme spolu se žloutky, smetanou, rumem, krupicovým cukrem a špetkou soli do mouky a vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozkrojíme na 4 díly. Jeden vezmeme a zbytek přikryjeme utěrkou.
Postupně vyválíme každý díl těsta a z plátů vykrajujeme pomocí nože nebo formiček obdelníky. Každý tvar nařízneme do kříže nebo dvěma zářezy.
Ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší pánvi rozpálíme olej a postupně v něm osmažíme všechny obdelníky.
Usmaženou pochoutku necháme okapat a posypeme je moučkovým cukrem.
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena