Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky, které promícháme s polovinou balíčku koření na pečené kuře bez soli. Eidam nastrouháme na jemno.
Olej rozpálíme a vsypeme do něj maso. Nemícháme a počkáme, až se maso zatáhne. Potom maso teprve zamícháme, aby se osmažilo ze všech stran. Maso osolíme a přidáme lžičku podravky. Dále přisypeme hrst mražené francouzské zeleninové směsi a orestujeme. Následně přidáme hrnek rýže, zalijeme 2 hrníčky vody nebo vývaru a vaříme na mírném ohni pod poklicí. Po 10 minutách varu přidáme hrášek a kukuřici. Jakmile se v rýži dělají komínky, můžeme odstavit a lehce rizoto načechráme vidličkou.
Studentské rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem se zeleninovým salátem či oblohou nebo jen kyselou okurkou.