Jemný sýrový koláč plný vitamínů můžeme podávat jako předkrm nebo chuťovku.
Hodnocení
4.3
/ 5 (13x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
4 ks
vejce
2 ks
cuketa
1 ks
mrkev
60 g
čedar
250 g
mascarpone
1 ks
paprika červená
125 g
balkánský sýr
1 špetka
mletý černý pepř
375 g
špenát mražený
Postup přípravy
Balkánský sýr rozdrobíme, vejce rozšleháme, cukety a mrkev nastrouháme.
Špenát rozmrazíme, dáme do síta a vymačkáme z něj co nejvíce vody.
V misce smícháme balkánský a smetanový sýr, rozšlehaná vejce, nastrouhanou cuketu, mrkev, silnostěnnou papriku a špenát, okořeníme a dobře promícháme.
Vaječnou směsí naplníme čtvercovou koláčovou formu o délce strany 23 cm, posypeme nastrouhaným pikantním sýrem a pečeme 25 minut.
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky