Žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku recept


Žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Žitno-pšeničný chléb z žitného kvásku receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Kváskový pšenično  žitný chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový pšenično žitný chleba recept

– smícháme a zakryté necháme asi 12-14 hodin kvasit. Dále: 190 g vody. 80 g žitné chlebové mouky. 230 g pšeničné chlebové mouky. malý vařený brambor (strouhaný) 1-2 lžičky drceného kmínu. 1,5 lžičky soli. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup příprav

Podobné recepty jako Kváskový pšenično žitný chleba

Domácí chléb pšenično žitný recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chléb pšenično žitný recept

domácí žitný chléb z trouby žitný domácí chléb. Suroviny: mouka žitná chlebová, mouka hladká pšeničná, droždí, sůl, kmín celý, voda, ocet, semínka sezamová, semínka slunečnicová, restovaná cibulka, česnek. Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře.

Podobné recepty jako Domácí chléb pšenično žitný

Kváskový žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový žitný chléb recept

Z připraveného kvásku jsem odvážíme 200 g, přimícháme k němu 200 g žitné mouky a opět přiměřené množství vody. Dále přidáme všechny ostatní ingredience, které chceme v chlebu mít – použila jsem pouze lněná semínka a sůl, nic vám však nebrání vyřádit se s ořechy, olivami, sušenými rajčaty,.. Solí ...

Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb

Pšenično  žitný kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično žitný kváskový chléb recept

Postup přípravy. Lžíci kvásku, vlažnou vodu a mouku smícháme, misku zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát. V míse smícháme mouky, sůl a koření. Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, které necháme přibližně 3 hodiny na teplém místě kynout.

Podobné recepty jako Pšenično žitný kváskový chléb

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, olej, kmín celý, mléko, ocet, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, semínka slunečnicová. Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude….

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Výborný domácí chléb z žitného kvásku recept

Výborný domácí chléb z žitného kvásku

Do vysoké nádoby si nasypeme žitnou chlebovou mouku a přidáme žitný kvásek. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně zpracujeme. Nyní odložíme do druhého dne (na cca 12 hod). Těsto nám pěkně vykyne. Vykynuté těsto si nandáme na silikonový vál a začneme přidávat ostatní suroviny. Pšeničnou chlebovou mouku,

Podobné recepty jako Výborný domácí chléb z žitného kvásku

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku recept

6 lžic hladké mouky. 1,5 lžičky cukru. 3 lžičky soli. 3 lžičky kmínu. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy. Suroviny na pivní kvásek dobře promícháme a necháme přes noc kvasit. Zvolíme program Klasik.

Podobné recepty jako Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku

Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...

Nakynutý chleba dejte do předehřáté trouby. Pod formu s chlebem dejte pekáček, do kterého nalijte 200 ml vlažné vody. Po dvaceti minutách pekáček s vodou z trouby vyndejte, teplotu snižte na 190 °C a nechte troubu odvětrat. Poté opět zavřete a pečte ještě dalších 20 minut. Chléb nechte vychladnout n

Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...

Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept

na něj smícháme lžíci žitného kvásku z lednice se 170 ml vody,170 g žitné chlebové mouky a necháme min. 6-12 hodin rozkvasit při pokojové teplotě, pak 1 lžíci vzniklého kvasu odebereme a dáme zpět do lednice na další použití a zbytek použijeme na pečení chleba. Dále budeme potřebovat:

Podobné recepty jako Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový /

Žitný kvásek recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný kvásek recept

1. celozrnná žitná mouka jemná. žitná chlebová mouka. voda. Postup přípravy. Ve větší sklenici (1,5-2 l) dobře rozmícháme zhruba 100 ml vlažné vody a tolik celozrnné mouky, aby vzniklo těstíčko kašovité konzistence (asi jako na lívance).

Podobné recepty jako Žitný kvásek

Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept

410 g vody. 25 g žitného kvásku. necelé 2 lžičky soli. 30 g sezamu. 450 g žitné chlebové mouky. 50 g pšeničné chlebové mouky. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy. Žitný kvásek smícháme s 250 g vody a 250 g žitné mouky (vše z už odváženého

Podobné recepty jako Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem

recept internet
recept internet

Celozrnný chléb pšenično-žitný recept

360 g vody. 160 g celozrnné mouky žitné jemné. 340 g celozrnné pšeničné mouky Speciál (Natur Jihlava) 260 g žitného kvásku. drcený kmín. 2 rovné lžičky soli. 8 g čerstvého droždí. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Nutriční hodnoty.

Podobné recepty jako Celozrnný chléb pšenično-žitný

Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky recept ...

Z droždí, špetky cukru a trošky vlažné vody připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Video návod - jak připravit kvásek. Všechny další suroviny smícháme, přidáme kvásek a uhněteme hladké těsto. Těsto přendáme do ošatky vysypané moukou a necháme 3 hodiny kynout v teple. Pokud nemáme ošatku, můžeme použ

Podobné recepty jako Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky ...

Žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný chléb recept

Po 1-3 hodinách vložíme formu i s vykynutým těstem do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/40-45 minut, pak z formy opatrně vyklepneme na mřížku v troubě a asi 15 minut dopečeme). Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce na stole a krájíme ho nejdřív až po 12 hodinách. Poznámka autorky receptu. Pekár

Podobné recepty jako Žitný chléb

Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky recept ...

1. 2017 11:44. Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku. Suroviny. 100 g kefíru. 250 g vody. 2 rovné lžičky soli. drcený kmín. 100 žitné chlebové mouky. 400 g hladké mouky. 30 g slunečnicového semínka. 20 g chia semínek. 2 lžíce žitného kvásku. 11-12 g čerstvého droždí. Naše kuchařky. právě v prodej

Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky ...

Žitný celozrnný kváskový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný celozrnný kváskový chléb recept

Recept na kvásek je zde na webu uveden. Chléb má předpoklady vydržet 4-5 dní ve srovnatelné kvalitě. U nás ale dva dny nepřežije. Peču každých 1,5 dne. Mám ale jistotu - je 100% celozrnný, bez éček a přitom chutný a měkký.

Podobné recepty jako Žitný celozrnný kváskový chléb

Žitno-pšeničný chléb II. recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitno-pšeničný chléb II. recept

1 lžička cukru. 100 g hladké mouky. 50 g celozrnné pšeničné. 350 g tmavé žitné mouky. 1 lžička drceného kmínu. 1 lžička chlebového koření (kupuji v DM drogerii) 1,5 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého. sezamová semínka (nebo slunečnicová, lněnná ap) Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodn

Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II.

Celokváskový pšenično-žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celokváskový pšenično-žitný chléb recept

Večer před pečením smícháme v míse kvásek (50 g), žitnou chlebovou mouku (200 g) a vodu (300 ml) do hladkého těstíčka a v zakryté míse necháme v teple do rána. Ráno (po 10-12 hodinách) má těstíčko zvětšený objem, je velice napěněné a příjemně voní kváskem.

Podobné recepty jako Celokváskový pšenično-žitný chléb

Obyčejný žitno-pšeničný chléb recept

1 lžička soli. 1 lžička cukru. 150 g hladké mouky. 400 g žitné chlebové mouky. 2 lžičky drceného kmínu. 1,5 lžičky sušeného droždí. po pípnutí slunečnicová semínka. lněná semínka. sezamová semínka. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy.

Podobné recepty jako Obyčejný žitno-pšeničný chléb

Pšenično  žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično žitný chléb recept

Peču už několik let a tento je z těch základních nejpovedenější. Výborně chutná a nedrolí se. (A nemusela jsem při míchání přisypat ani gram mouky.) Olej jsem dala olivový, ocet jablečný. Odpovědět Lenka 11. 9. 2011 11:48 Gábina: Gábi, ne po posledním kynutí, ale před ním! Tedy po posledním míchání,

Podobné recepty jako Pšenično žitný chléb

Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb recept

1 lžíce kmínu. 1 lžíce otrub. hrst ovesných vloček. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Peč

Podobné recepty jako Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb

Dědův pšenično-žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dědův pšenično-žitný chléb recept

1 lžíce octa. 2 kávové lžičky soli. 400 g pšeničné chlebové mouky. 200 g žitné chlebové mouky. do jednoho rohu 2 lžičky kmínu. do druhého rohu 1 kávová lžička cukru. doprostřed 1 kávová lžička sušeného droždí. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnot

Podobné recepty jako Dědův pšenično-žitný chléb

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku fotografie 4

Fotografie k receptu Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku Domů - Recepty - Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku Zpět na recept

Podobné recepty jako Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku fotografie 4

Kde najít informace



×