Skvělý domácí kváskový chleba
RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek. 2. Druhý den odvážíte hladkou mouku, přidáte 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chlebového koření, zalijte vodou a přidejte rozkvas. Míchejte v kuchyňském robotu 3 minuty na pomalý výkon a následně 5 minut na výkon vyšší. 3.
Podobné recepty jako Skvělý domácí kváskový chleba
Kváskový chléb podle Jany recept
Kváskový chléb podle Jany. Pečení vlastního chleba se nejdříve stalo módou, ale dnes je to již zcela běžný jev. I když soukromé pekárny úspěšně konkurují supermarketům a dobrý chleba je již možné si koupit, přece jen není nad domácí. 4,7 (10×) janinapa. 16 názorů. 60 min.
Podobné recepty jako Kváskový chléb podle Jany
Základní kváskový chleba recept
Nejprve je potřeba rozmnožit kvásek do těsta - večer, před ranním zaděláváním těsta, si tedy vyrobíme jakýsi rozkvásek: 30 g pravidelně živeného žitného kvásku dobře vymísíme se 120 g vody (z odvážených, nachystaných 320 g) a 120 g žitné chlebové mouky, zakryjeme proti osychání (ne neprodyšně) a nec
Podobné recepty jako Základní kváskový chleba
Kváskový chléb recept
Do nádoby ve které budu mísit těsto kydnu příslušné množství žitného kvasu. Přidám všechny další ingredience kromě vody a promísím na sucho.…
Podobné recepty jako Kváskový chléb
Kváskový hrnkový chléb recept
2 hrnky 2 hrnky žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 1 hrnek 1 hrnek žitné chlebové mouky 1 hrnek 1 hrnek pšeničné chlebové mouky 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky 1/2 hrnku 1/2 hrnku vody 2 lžíce 2 lžíce oleje 2 lžičky 2 lžičky soli 2 lžičky 2 lžičky kmínu 4-8 g 4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
Podobné recepty jako Kváskový hrnkový chléb
Kváskový chleba základní
1. Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem doma). Typicky při prvním krmení použiju 65 g mouky a 65 ml vody, při dalších dvou krmeních 50 g mouky a 50 ml vody (tj. dohromady 165 g mouky + 16
Podobné recepty jako Kváskový chleba základní
Kváskový žitný chléb recept
Zkuste si vyrobit domácí kvásek od základu, je to opravdu jednoduché a výsledek je úžasný. Do vyšší sklenice s víčkem nasypeme cca 50 g žitné mouky, přilijeme trochu vody a rozmícháme na hustou kaši. Sklenici zavřeme, utěsníme a uložíme na teplé místo – údajně se kvásku nejlíp daří při teplotě kolem
Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb
Kváskový chléb z hrubé mouky s vitamínem C recept
Suroviny: kvas žitný, voda, mouka hrubá, vločky ovesné, mléko sušené, olej, sůl, šumivý vitamín c, kmín celý, kvasnice, semínka slunečnicová. Do pekárny dáme nejprve vodu s rozpuštěným vitamínem C, pak ostatní tekuté suroviny (včetně kvásku) a následně sypké ingredience. Kvasnice….
Podobné recepty jako Kváskový chléb z hrubé mouky s vitamínem C
Kváskový chléb s černým pivem recept
Suroviny. 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 200 ml černého piva. 100 ml vody. 100 g žitné chlebové mouky. 100 g pšeničné chlebové mouky. 100 g špaldové mouky. 200 g hrubé mouky. 3 lžíce oleje.
Podobné recepty jako Kváskový chléb s černým pivem
Světlý kváskový chléb recept
Dále: 190 g vody z vařených brambor (nebo obyčejné vody) 280 g pšeničné chlebové mouky. 100 g špaldové mouky. 1,5-2 lžičky soli. kmín.
Podobné recepty jako Světlý kváskový chléb
Kváskový chléb se syrovátkou recept
250 g 250 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 250 ml 250 ml vody 2 lžíce 2 lžíce oleje 2 lžíce 2 lžíce melasy 200 g 200 g pšeničné chlebové mouky 200 g 200 g pšeničné celozrnné mouky 150 g 150 g hladké mouky 50 g 50 g žitné chlebové mouky 2 lžíce 2 lžíce soli
Podobné recepty jako Kváskový chléb se syrovátkou
Vícezrnný kváskový chléb se sádlem recept
200 g 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 250 ml 250 ml vody 50 g 50 g změklého sádla 200 g 200 g pšeničné chlebové mouky 100 g 100 g žitné chlebové mouky 150 g 150 g špaldové mouky 1 lžíce 1 lžíce kmínu 2 lžičky 2 lžičky soli 3 lžíce 3 lžíce ovesných vloček
Podobné recepty jako Vícezrnný kváskový chléb se sádlem
Kváskový chléb s bramborovou moukou recept
Bramborové mouky stačí málo, aby dodala chlebu specifickou chuť, konzistenci i vůni. A kůrka je naprosto bezkonkurenční. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeni
Podobné recepty jako Kváskový chléb s bramborovou moukou
Kváskový chléb aneb znouzectnost recept
Postup přípravy. Tento chléb peču, když chci z nějakého důvodu vypláchnout nádobu od žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz), proto zbytkový. Zbytek kvásku v nádobě naředíme teplou vodou do hustoty, kdy půjde z nádoby vylít (ne příliš). Zvážíme jej a přelijeme do pečící nádoby z domácí pekárny (vážím
Podobné recepty jako Kváskový chléb aneb znouzectnost
Vločkový slunečnicový kváskový chléb recept
300 ml 300 ml žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 150 ml 150 ml vody 150 ml 150 ml podmáslí nebo mléka 3 lžíce 3 lžíce oleje 200 g 200 g ovesných vloček 150 g 150 g pšeničné chlebové mouky 300 g 300 g hladké mouky 100 ml 100 ml slunečnicových semínek 4 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
Podobné recepty jako Vločkový slunečnicový kváskový chléb
Špaldový kváskový chléb recept
chleba ze špaldové mouky v pekárně. Suroviny: kvas žitný, podmáslí, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, kvasnice, olej, kmín celý, otruby, sůl, vločky ovesné, semínka slunečnicová. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience.
Podobné recepty jako Špaldový kváskový chléb
Kváskový kmínový chléb recept
Postup přípravy. K vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1-1,5 hodiny (v letních vedrech budou časy kratší), pak stěrkou vyškrábneme na lehce pomoučený stůl, promísíme, popřekl
Podobné recepty jako Kváskový kmínový chléb
Obyčejný kváskový chléb recept
Suroviny. 380 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 200 ml vody. 120 g žitné chlebové mouky. 120 g hladké mouky. 120 g polohrubé mouky. 120 g hrubé mouky. 2 lžíce oleje. 2 lžičky soli.
Podobné recepty jako Obyčejný kváskový chléb
Lehoučký pivní kváskový chléb recept
200 g 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 200 ml 200 ml piva 100 ml 100 ml vody 300 g 300 g pšeničné chlebové mouky 50 g 50 g žitné chlebové mouky 150 g 150 g hladké mouky 2 lžíce 2 lžíce oleje 2 lžíce 2 lžíce otrub 2 lžičky 2 lžičky soli 1 lžíce 1 lžíce kmínu
Podobné recepty jako Lehoučký pivní kváskový chléb
Jogurtový kváskový chléb se semínky recept
200 g 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 70 g 70 g bílého jogurtu 150 ml 150 ml vody 80 g 80 g žitné chlebové mouky 380 g 380 g hladké mouky 2 lžíce 2 lžíce oleje 2 lžičky 2 lžičky soli 1 lžička 1 lžička kmínu 3 3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku) 30 g 30 g semínka slunečnice
Podobné recepty jako Jogurtový kváskový chléb se semínky
Kořenový kváskový chléb recept
Poznámka autorky receptu. Chléb sice nemá klasický kořenový tvar, ale chutí a kůrkou se nezapře. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná). foto bude odpo.
Podobné recepty jako Kořenový kváskový chléb
Kváskový semínkový chléb s taveným sýrem recept
Poznámka autorky receptu. Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 14 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Podobné recepty jako Kváskový semínkový chléb s taveným sýrem
Olivový kváskový chléb recept
Chléb je výrazně olivový, samozřejmě lze použít oliv i méně. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 14 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná). Uvařeno. Přidat do oblíbených (11×)
Podobné recepty jako Olivový kváskový chléb