Vepřová krkovice
Krkovička je tučnější kousek masa z prasete. Díky tomu, že je prorostlá, se dá připravit vcelku i nakrájená na plátky. Up...
Marináda na krkovici
Proč vůbec maso před tepelnou úpravou předem nakládat? Marinováním povýšíte chuť masa na další level, a také zvýšíte jeho...
Marináda na krkovici
Marináda na krkovici nebo i na jiný druh masa, je důležitou součástí vašeho grilování nebo pečení. I na ní záleží jak bud...
Domácí chleba v troubě podle Ládi Hrušky (s časovou úpravou ...
Domácí chleba v troubě podle Ládi Hrušky (s časovou úpravou - méně práce) Recept ještě nebyl hodnocen. 0×. Ohodnoťte recept. V míse smícháme vodu a droždí tak, aby z toho byla hnědá voda bez hrudek droždí. Pak přidáme mouku, sůl a kmín. Pořádně promícháme (metlou na…. hanivasi.
Podobné recepty jako Domácí chleba v troubě podle Ládi Hrušky (s časovou úpravou ...
Štika s anglickou slaninou a cibulí recept
Postup přípravy receptu. Štiku před úpravou zbavíme páteře a uděláme filety. Asi 2-3 hodinky předem osolíme a pokapeme citronem. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na slabé měsíčky a promícháme. Do směsi zamícháme papriku, pepř a drcený kmín a 1 polovinu směsi naklademe na pekáč.
Podobné recepty jako Štika s anglickou slaninou a cibulí
Mražený losos
Mražený losos. Mraženého lososa před tepelnou úpravou raději rozmrazte. Den předem ho z mrazáku položte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte ho v ledničce do rána rozmrazit. Pak ho připravte podle svého oblíbeného, nebo třeba podle tohoto jednoduchého ale pikantního receptu. ( celý recept)
Podobné recepty jako Mražený losos
Marináda na krkovici
Proč vůbec maso před tepelnou úpravou předem nakládat? Marinováním povýšíte chuť masa na další level, a také zvýšíte jeho křehkost a jemnost. Základem marinády by měl být olej, do nějž lze přidat například bylinky dle chuti. O zkřehnutí masa se postará kyselá složka marináda, kterou může být ocet ne
Podobné recepty jako Marináda na krkovici
Pečená játra na cibulce
Postup přípravy receptu. 1. Na pekáč nalejeme olej (ne aby to v tom plavalo). Cibuli nakrájíme na kolečka (trošku silnější) a rozprostřeme po pekáči. Játra nakrájíme na větší nudle, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku posypeme červenou paprikou (já používám sladkou).
Podobné recepty jako Pečená játra na cibulce
Kremžská panenka s bylinkami
Před tepelnou úpravou vyndáme z chladna a necháme ohřát na pokojovou teplotu. 3. Dobře zabalenou panenku dáme péct na gril nebo do trouby. Během pečení opatrně otáčíme, pečeme cca 20 minut, po upečení necháme ještě 5 minut zabalenou, pak rozbalíme a krájíme na slabé plátky. 4.
Podobné recepty jako Kremžská panenka s bylinkami
Krkovička v cibulovo-pivní marinádě recept
Před tepelnou úpravou maso vytáhneme půl hodiny předem. Rozpálíme pánev s olejem. Maso otřeme z marinády a opékáme z každé strany asi 4-5 minut, podle síly masa. Hotové maso odložíme a uchováváme v teple. Do výpeku vlijeme zbytek marinády, ve které jsme rozmíchali lžičku solamylu.
Podobné recepty jako Krkovička v cibulovo-pivní marinádě
Kapr načerno s houbovým kubou
Tradičního kapra můžete připravit hned na několik způsobů – překvapte rodinu nejznámější štědrovečerní úpravou, kaprem načerno!
Podobné recepty jako Kapr načerno s houbovým kubou
Lepenice plná vitaminů recept
Tepelnou úpravou se ale zničí hodně vitaminů, proto jsem zvolila tento postup. Z důvodu alergie jsem musela z kaše vypustit mléko, kdo ho může a má rád, může ho samozřejmě do kaše přidat. Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.es
Podobné recepty jako Lepenice plná vitaminů
Tyčinky Surimi smažené recept
Ovšem kuchař jaksi před úpravou zapomněl z těch tyčinek sundat ten ochranný igelit. Od té doby tyčinky v tepelné úpravě fakt nemusím Tím ovšem nijak neshazuju tento recept, doma bych si samozřejmě ten igelit sundala, že jo.
Podobné recepty jako Tyčinky Surimi smažené
Pikantní krevety s citrusovou omáčkou
Dejte krevetám říz díky pikantní marinádě, která je promění v chuťový zážitek. A to i úpravou na grilu, která dodá kouřovou příchuť.
Podobné recepty jako Pikantní krevety s citrusovou omáčkou
Lahodné kotletky recept
Podávám s jakoukoliv úpravou brambor, oblohou, tatarkou, zeleninovým salátem apod.
Podobné recepty jako Lahodné kotletky
Květák smažený v troubě recept
Klasickým spôsobom urobené mi tak nechutia, lebo aj zemiaky, aj karfiol musím pred finálnou úpravou najprv uvariť. Už som to kedysi skúšala, ale s nie dobrým výsledkom. Asi záleží aj na spôsobe pečenia. Ďakujem.
Podobné recepty jako Květák smažený v troubě
Rizoto z jednoho hrnce recept
Postup přípravy receptu. Nejlépe je použít titanový hrnec, průměr 24cm nebo obdobný s nepřilnavou úpravou. Předem vyjmeme potřebné množství zeleniny a smaženici z mrazáku. Čtvrtky rozřízneme v kloubu na poloviny, vložíme do hrnce a zalijeme vřící vodou - trošku nad úroveň masa.
Podobné recepty jako Rizoto z jednoho hrnce
Toskánské dušené fazole s rajčaty
Vegetariánkou se totiž nestala proto, aby zachránila zvířata, ale kvůli dlouhé vleklé nemoci, kterou úpravou stravy nakonec vyléčila. Při vaření promýšlí výsledný dojem, jídlo musí krásně vonět, chutnat i vypadat. Ve své poslední – veganské – kuchařce shrnuje 100 nejoblíbenějších a nejozkoušenějších
Podobné recepty jako Toskánské dušené fazole s rajčaty
Zapečená rajčata s mozzarellou
Tepelnou úpravou se vitamíny v rajčatech "nezabíjí", právě naopak - rajčata je nejlepší upravit tepelně, jelikož pak se z nich dostane nejvíce vitamínů.
Podobné recepty jako Zapečená rajčata s mozzarellou
Jahodový raw cheesecake
Nalijte na směs 3 lžíce vody a mixujte, až se těsto lehce lepí. Poté natlačte směs do formy. V mixéru zpracujte ořechy kešu, jahody, citronovou šťávu, agáve sirup a vanilku do jemného krému. Rozmixujte v mixéru vše kromě kokosového oleje, ten přidejte až nakonec.
Podobné recepty jako Jahodový raw cheesecake
Losos se smetanovo-pórkovou omáčkou recept
Lososa očistime, rozdělime na pásky a ponecháme i s kůží. Pokapeme půlkou citrónu a necháme chvilku odležet. Před tepelnou úpravou zlehka posypeme citrónovým pepřem. Smažíme na másle, nejdřív kůží dolů, dokud není kůrčička křupavá, teď můžeme a nemusíme podlít vínem. Chvíli podusíme.
Podobné recepty jako Losos se smetanovo-pórkovou omáčkou
Brokolicové karbanátky II
Áno, toho som si vedomá aj ja, že tepelnou úpravou sa ničí veľa prospešných látok. Bohužiaľ moje deti nepresvedčím, aby ju chrumkali najlepšie surovú alebo len sparenú ;-) Ale komentár beriem. Ovšem podobný by ste mohli napísať do polovice receptov.
Podobné recepty jako Brokolicové karbanátky II
Jednoduchý pstruh recept
Nikdy nerozmrazujem, nič mrazené by sa nemalo pred úpravou rozmrazovať úplne. nechám len trocha povoliť vonku, cca 30 min, potom obalím a vyprážam. Musí sa ale počítať s tým, že je to zmrazené a podľa toho vyprážať, aby vnútro sa prepieklo. Odpovědět. cecilka. 11. 12. 2014 15:19:24 . Tejaja, chcela
Podobné recepty jako Jednoduchý pstruh
Zapečené rigatoni s gorgonzolou a čekankou
Zapečené rigatoni s gorgonzolou a čekankou. Do tohoto receptu se nejlépe hodí italská čekanka radicchio, která má lehce nahořklou chuť, tepelnou úpravou ale zjemní a báječně se doplňuje se slanou a krémovou gorgonzolou. Rigatoni se pro tento recept hodí nejlépe, protože se do nich vejde spousta omáč
Podobné recepty jako Zapečené rigatoni s gorgonzolou a čekankou
Raw dort z bílé čokolády s celými malinami
Unikátní koncept jídla, které neprochází tepelnou úpravou, zapustil v Čechách nečekaně hluboké kořeny. Úspěšné, chutné a mimořádně inovativní recepty z restaurace a cukrárny Secret of Raw se tedy její majitelé rozhodli zveřejnit v podobě kuchařky.
Podobné recepty jako Raw dort z bílé čokolády s celými malinami
Svatební koláčky bez droždí recept
danka1965: Dani - pod názvem receptu máš vlevo UPRAVIT, otevřeš, doplníš, nebo opravíš, co ještě chceš a klikneš dole pod úpravou na Upravit recept a odešleš Odpovědět maris
Podobné recepty jako Svatební koláčky bez droždí
Kachní prsíčka na strouhaných bramborech recept
Postup přípravy receptu. Prsíčka osolíme, zalijeme koňakem a necháme v chladničce minimálně 24 hodin odležet. Před tepelnou úpravou necháme 1 hodinu při pokojové teplotě "aklimatizovat". Oloupané brambory nastrouháme na hrubém (kedlubnovém) struhadle, osolíme, promícháme, zastříkneme troškou mléka a
Podobné recepty jako Kachní prsíčka na strouhaných bramborech
Grilovaný lilek
Tato zelenina má nejen úžasnou barvu, ale je také bohatým zdrojem antioxidantů, minerálů a vitamínů. Lilek má nahořklou chuť a tu lze částečně odstranit tím, že ho před tepelnou úpravou necháme tzv. vypotit - tedy ho posolíme a chvíli počkáme, aby se z něj uvolnila tekutina.
Podobné recepty jako Grilovaný lilek
Borůvkový raw cheesecake
Borůvkový raw cheesecake; foto: Tajemství syrové stravy. Tajemství syrové stravy. 90 nejlepších raw receptů z kuchyně Secret of raw. Unikátní koncept jídla, které neprochází tepelnou úpravou, zapustil v Čechách nečekaně hluboké kořeny. Úspěšné, chutné a mimořádně inovativní recepty z restaurace a cu
Podobné recepty jako Borůvkový raw cheesecake
Bun bo Nam Bo
Bun bo Nam Bo - recept: Rýžové nudle hodinu předem namočte do studené vody. Chcete-li, můžete je nalámat na kratší části.Maso je nutné před úpravou naložit, minimálně hodinu
Podobné recepty jako Bun bo Nam Bo
Raw brownies
Suroviny, které se do jídla dávají, nesmí projít žádnou tepelnou úpravou nad 42°C. Ideální pro tento typ jídla je ovoce, zelenina, všechny druhy oříšků a semínek. Ideální pro tento typ jídla je ovoce, zelenina, všechny druhy oříšků a semínek.
Podobné recepty jako Raw brownies
Kuřecí řízky na podmáslí recept
O tom solení jsem taky slyšela, ale jak osolit před úpravou, když už je maso namarinované ? každopádně koření steak obsahuje glutaman, tak solit se to maso nemusí. Maso jsem neměla vysušené, naopak z marinád z jogurtu, podmáslí, tatarky apod. je naopak hodně š´tavnaté. Zbytek marinády dávám lžičkou
Podobné recepty jako Kuřecí řízky na podmáslí
Pečený bůček s játry na kmíně
Dodnes jsem byla přesvědčená, že na játra sůl před tepelnou úpravou nepatří, ale přesvědčila jsem se, že je to jen mýtus. Navíc jsme si tolik pochutnali, že budu muset brzo tuhle skvělou pečínku zopakovat a za recept mockrát děkuji.
Podobné recepty jako Pečený bůček s játry na kmíně
Grilovaný lilek
Tato zelenina má nejen úžasnou barvu, ale je také bohatým zdrojem antioxidantů, minerálů a vitamínů. Lilek má nahořklou chuť a tu lze částečně odstranit tím, že ho před tepelnou úpravou necháme tzv. vypotit - tedy ho posolíme a chvíli počkáme, aby se z něj uvolnila tekutina.
Podobné recepty jako Grilovaný lilek
Rychlokvašené zelí už za tři dny!
Postup přípravy receptu. 1. Zelí omyjeme a nakrouháme, na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, rozpůlený syrový brambor a navrch pěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí prosypeme solí, kmínem a pepřem. Nakonec přidáme bobkový list. Přelijeme převařenou vlažnou vodou, zakryjeme a necháme kvasit 3 d
Podobné recepty jako Rychlokvašené zelí už za tři dny!
Vepřový Hot Guláš recept
Špek nakrájíme na drobné kousky a dáme na olej do širokého kastrolu s nepřilnnavou úpravou vysmažit. Vložíme maso, dáme hořák naplno a smažíme, dokud nezačnou kraje zlátnout, tj. ~ 10 minut. Poté odstavíme z hořáku a maso vyjmeme děravou lžící zpět do misky.
Podobné recepty jako Vepřový Hot Guláš
Čokoládovo-banánový raw dort
Čokoládovo-banánový dort, foto: Tajemství syrové stravy. Tajemství syrové stravy. 90 nejlepších raw receptů z kuchyně Secret of raw. Unikátní koncept jídla, které neprochází tepelnou úpravou, zapustil v Čechách nečekaně hluboké kořeny. Úspěšné, chutné a mimořádně inovativní recepty z restaurace a cu
Podobné recepty jako Čokoládovo-banánový raw dort
Farmářská krkovička v cibuli a pivu recept
Před vlastní úpravou necháme při pokojové teplotě hodinu. Poté na pánvi s trochou rozpáleného oleje zprudka opečeme z obou stran (z každé 3 minuty). Do pekáčku dáme sádlo a dno zasypeme na půl kolečka pokrájenou cibulí. Vložíme maso a druhou cibulí taktéž pokrájenou na půl kolečka zasypeme maso.
Podobné recepty jako Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Španělská dušená hovězí oháňka s klobáskou chorizo
Give Španělská dušená hovězí oháňka s klobáskou chorizo 4/4. Hodnoceno: 1x. Hovězí oháňka je dalším příkladem málo známého masa, které se dlouhou úpravou dokáže proměnit ve vytříbenou lahůdku. Sluší mu zelenina a hutná kaše, podávejte ho s bramborovou či fazolovou a plným červeným vínem.
Podobné recepty jako Španělská dušená hovězí oháňka s klobáskou chorizo